Handicap ikke oppdatert?

Vi håper at du har hatt anledning til å spille golf og handicaptellende selskapsrunder denne helgen. Har du registrert din runde i GolfBox og markøren har godkjent scoren, men du ser ikke at runden har kommet med blant de 20 siste handicaptellende rundene?

I World Handicap System (WHS) oppdateres handicapet etter midnatt, mot tidligere i EGA Handicap System som vi hadde frem til 1. mars 2020 ble det oppdatert med en gang.

Grunnen til dette er at i beregningen av ditt nye handicap er det inkludert en «spilleforhold justering» (PCC). PCC sammenligner spillernes resultater på den banen på den dagen med deres handicap. I EGA Handicap System fantes en lignende funksjon, CBA som tok hensyn til dette. Den funksjonen ble bare brukt i forbindelse med turneringsrunder. PCC som vi har i WHS omfatter også selskapsrunder. Dersom avvikene er store har spilleforholdene avveket fra det normale. Systemet gjør en justering på mellom -1 til +3 på spillernes handicap spilt til. Dersom det ikke er så store avvik forventes PCC = 0. Systemet er programmert slik at PCC blir 0 i ca. 80 % av tilfellene.

Vær, vind, spilleforhold f.eks. flaggplasseringer, høyde på rough etc. kan påvirke PCC. F.eks. er Larvik uten rough og vind i april lettere å spille enn en normal sommerdag i juli med vind (og rough).

Det er viktig at du registrerer sin score på spilledagen og at markøren godkjenner scoren på spilledagen. Da vil scoren være med å påvirke PCC og vil bli påvirket av PCC. Hvis scoren blir registrert eller godkjent på en senere dag, vil den bare bli påvirket av PCC.

Har du spørsmål om handicapsystemet eller har du registrert noe feil som bør rettes opp? Kontakt handicapkomiteen på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..


LARVIK GOLFKLUBB | STAVERNSVEIEN 232 (FRITZØE GÅRD) | 3267 LARVIK | TLF: 33 14 01 40 | POST@LARVIKGOLF.NO