Status 17. april

Vi håper du og dine har det fint tross de forandringene som nå preger vår hverdag. 

Det arbeides utrettelig videre å gjøre vår golfhverdag så normal som mulig innenfor de retningslinjer nasjonale og regionale myndigheter ut fra smittevernhensyn til enhver tid setter, de retningslinjer idrettsforbundet setter, de retningslinjer Norges Golfforbund setter og de tilpasninger klubben må sette for aktiviteter på anlegget som gjør det mulig for å spille det vi aller helst vil gjøre – å spille golf!
 
Takk til alle medlemmer og gjestespillere som har benyttet muligheten siden vi fredag 3. april til å spille å spille golf og gjøre innkjøp i proshopen. Takk for hvordan dere har tilpasset dere og fulgt de retningslinjene og tilpasninger vi alle må forholde oss til. Det har vært episoder på enkelte anlegg som ikke har vært bra og en skjerpende holdning og væremåte måtte til blant spillere slik at ikke anleggene ble stengt igjen.
 
Men vi kan bli bedre på å melde fra i Servicepunktet at vi har kommet for å spille slik at dette blir registrert. Vi har også åpnet for at du kan bruke GolfBox-appen til både bekreftelse av starttiden når de er i nærheten av anlegget og til å bestille ny starttid. 96 spillere – både medlemmer og gjester - har i løpet av de to første ukene fått sitt navn inngravert på no-show-listen! 20-på-topp har to eller flere oppføringer på denne listen. Dette er ikke bra. Det er viktig at du både nå, som resten av sesongen avbestiller din starttid om du ikke skal spille og registrerer din tilstedeværelse.
 
Spill av handicaptellende runder
Spill på sesidebanen vil fra lørdag 18. april igjen være handicaptellende.
 
R&A har etter henvendelser kommet med veiledninger til unntak og modifiseringer av golfreglene for å minimere risikoen for smittespredning under den pågående Korona-epidemien. NGF har bearbeidet disse midlertidige modifiseringene for at selskapsrunder skal kunne være handicaptellende.
 
Dette betyr at når en selskapsrunde er spilt etter golfreglene og modifiseringer er runden handicaptellende og skal registreres i GolfBox.
Gir du en put – runden er ikke handicaptellende.
 
Gobex kan fortsatt ikke benyttes for scoreregistrering.
 
Disse midlertidige modifiseringene kommer i tillegg til NGFs retningslinjer for bruk av golfanlegg i koronatider, og gjelder inntil NGF kommer med nye retningslinjer.
 
Med de retningslinjer som vi har spilt etter siden 3. april så har ingen runder i Norge vært handicaptellende. Spillerne ble oppfordret til ikke å registrere rundene i GolfBox. Flere klubber fulgte ikke opp og sperret sin bane for handicapregistrering. Flere av LGKs medlemmer har gjennom påsken spilt, registrert og godkjent som markør handicaptellende selskapsrunder. Handicapkomiteen har manuelt slettet disse rundene i GolfBox og i flere tilfeller registrert samme runde som ikke handicaptellende for spilleren slik at runden nå står i ditt register for statistikkformål.  
 
Banene
Vi har fått vann til banen og klippingen pågår for fullt. Med varmen kommer også gressveksten bedre i gang. Ta hensyn til banemannskapene!
Hullkoppene fikk etter noen innkjøringsperiode et nytt «design». Vi tror disse koppene også gjør det enklere for alle spillere å ta opp sin ball i samsvar med retningslinjene.
 
Søppelkasser, ballvaskere, muligheter for drikkevann og «kopper» for pegger er fjernet fra anlegget. Men retningslinjene sier at du skal bare bruke dine egne pegger – ta ødelagte pegger med hjem. Bare minner om at de skal du ta med hjem og ikke delta med dine pegger for å bygge pyramider ved utslagsstedene. Alternativet er utslag fra matter i roughområder på alle hull.
 
Det er fortsatt tillatt å ta både egne og andres nedslagsmerker.
 
Bruk av golfbiler tillates mot fremvisning av legeerklæring. Vi har p.t kun to biler for utleie. Kun en spiller kan benytte en golfbil, og den må desinfiseres mellom hver runde.
 
Vi fortsetter for seasidebanen med starttidsbestilling i GolfBox i Servicepunktet/proshopens åpningstid, inntil videre kl. 0900-1600. Utenfor denne tiden – og på korthullsbanen - er det «ballrenne» hvor du går direkte til utslaget ved hull 1, tar din plass i køen (med god avstand) og spiller ut når det har gått 10 min. siden forrige gruppe spilte ut. Vi benytter ikke den ordinære ballrennen.
 
Puttinggreenen
Puttingreenen er åpnet for spill med dine egne baller og bruk av eget utstyr. Min. 2 meter avstand gjelder også her. «Flaggene» i koppene er nå tatt bort, men det er bygget opp i hullkoppene slik at du skal kunne ta din ball uten kontakt med hullkanten.
 
Rangen
Rangen er inntil videre stengt. Det arbeides med tilfredsstillende retningslinjer for bruk og en aksept for disse. Det vil ikke bli mange plasser som kan benyttes når den åpner.
 
Protimer
Henrik holder individuelle protimer med bestilling av tid i GolfBox (logg deg på som for å bestille starttid, men velg Leksjon i feltet under Starttidsbestilling).

Ulike treningsgrupper
Vi avventer med å sette i gang de ukentlige treningene for damer, herrer og seniorer.
 
VTG-kurs
Henrik vil avholde VTG-kurs og påmeldingen pågår. Kanskje en venn i disse tider har sett at golf vil jeg prøve. NGF vil komme med retningslinjer for VTG-kurs i løpet av neste uke, og Henriks opplegg vil følge dette.
 
Kølleverksted
Henrik har full aktivitet i kølleverkstedet. Har du behov for å bytte grep eller skaft, ta kontakt med Henrik.
 
Demodager
Demodager med ulike kølleleverandører er inntil videre satt på hold.
 
Klubbturneringer
Mange ønsker å spille dame-, herre- eller seniordag. Organisert spill på disse «dagene» kan dessverre ikke holdes ennå. Det arbeides med å få aksept for lukkede klubbturneringer, men en avklaring på dette forventes ikke før om ca. 14 dager.
 
Kafeen
Kaffen har et begrenset utvalg, men du kan fortsatt kjøpe med deg kaffe, mineralvann, øl, pølse i brød, baguette og sjokolade.
Vi setter pris på at du legger igjen litt penger i kafeen slik at klubben kan opprettholde tilbudet.
 
Proshop
Proshop har åpent kl. 0900-1600 hver dag. Butikken er fylt opp med årets varer. Kom innom og gjør en god handel. Det er med LGK som for mange bedrifter i disse dager, vi har behov for omsetning. Så se om du ikke finner noe nytt blant årets varer i proshopen.
Det er 60 % rabatt på utgående varer, 40 % på klær fra Kjus og 50 % på utgående sko.

Stengt

  • garderober 
  • alle vannposter
  • toalett ved hull 10
  • søppelkasser er fjernet. Ta med ditt avfall hjem

Kos dere på golfbanen - en fin form for rekreasjon, men husk smittevernreglene og de retningslinjer idretten nå kan utøves etter.


LARVIK GOLFKLUBB | STAVERNSVEIEN 232 (FRITZØE GÅRD) | 3267 LARVIK | TLF: 33 14 01 40 | POST@LARVIKGOLF.NO