Handicaptellende runder

Spill på sesidebanen vil fra lørdag 18. april igjen være handicaptellende.

R&A har etter henvendelser kommet med veiledninger til unntak og modifiseringer av golfreglene for å minimere risikoen for smittespredning under den pågående Korona-epidemien. NGF har bearbeidet disse midlertidige modifiseringene for at selskapsrunder skal kunne være handicaptellende.

Dette betyr at når en selskapsrunde er spilt etter golfreglene og modifiseringer er runden handicaptellende og skal registreres i GolfBox.

Får du en put – runden er ikke handicaptellende.

Gobex kan fortsatt ikke benyttes for scoreregistrering.

Disse midlertidige modifiseringene kommer i tillegg til NGFs retningslinjer for bruk av golfanlegg i koronatider, og gjelder inntil NGF kommer med nye retningslinjer.

Med de retningslinjer som vi har spilt etter siden 3. april så har ingen runder i Norge vært handicaptellende. Spillerne ble oppfordret til ikke å registrere rundene i GolfBox. Flere klubber fulgte ikke opp og sperret sin bane for handicapregistrering. Flere av LGKs medlemmer har gjennom påsken spilt, registrert og godkjent som markør handicaptellende selskapsrunder fra andre baner. Handicapkomiteen har manuelt slettet disse rundene i GolfBox og i flere tilfeller registrert samme runde som ikke handicaptellende for spilleren slik at runden nå står i ditt register for statistikkformål.  


LARVIK GOLFKLUBB | STAVERNSVEIEN 232 (FRITZØE GÅRD) | 3267 LARVIK | TLF: 33 14 01 40 | POST@LARVIKGOLF.NO