Logg inn

larvikgolf

Hjem / Banene / Historikk
A+ R A-

Fra tragedie til golfperle

Golfanlegget ved Fritzøe Gård har en dramatisk og tragisk forhistorie. Egentlig skulle 18-hullsbanen i Larvik vært beitemarker for kyr, men skjebnen ville det annerledes.

På forsommeren i 1988 ble grunneier Scilla Treschow Hokholt uteksaminert som fersk agronom fra landbrukshøyskolen. Hun sto klar til overta driften av Fritzøe Gård og det tilhørende jordbruket, og for å feire de framgangsrike studiene og den trygge framtiden reiste Scilla på ferie til utlandet.

Omtrent samtidig som Scilla setter seg på flyet, starter brannen på Fritzøe Gård. I løpet av 35 minutter brenner den 5 500 kvadratmeter store bygningen ned til grunnen. Alle 520 kyr omkommer.

Scilla kommer hjem til en nedbrent landskap. Hun nedsetter en ekspertgruppe hvis oppgave er å finne ut hva hun nå bør gjøre.

I august samme år kommer rapporten: Bygg en golfbane!

Scilla selv har aldri holdt i en golfkølle, men etter overtalelse sier hun ja.

Svenske Jan Sederholm får i oppgave å designe banen. I 1993 åpnes de første ni hullene, og året etter er Larvik en komplett 18-hullsbane.

Allerede ved to års alder tiltrekker den nye mesterskapsbanen seg storheter idet verdensspillerne Colin Montgomerie, John Daly og Jesper Parnevik gjester anlegget for å spille SAS Invitational. Anlegget har vært vertskap for blant annet NM individuelt, lag-NM junior, P4 Tour, Nordic League-turnering, Challenge Tour og Ladies European Tour gjennom årene.

Et høydepunkt som bør nevnes: Hull 5 - "Svenskesteinen" - er et par 4 dogleg venstre, 381 meter fra bakerste tee, der det gjeller å legge seg til høyre for skogen ved utslaget. Men tror du langtslående Daly valgte den strategien? Nei, han drivet greenen. Noe å tenke på neste gang du besøker Larvik.

 

Sist endret fredag 28. februar 2014 23:19

Del artikkelen med andre!

FacebookTwitter

Baneguide 18-hullsbanen

 

Vår 18-hullsbane utgjør kjernen i et av Norges fineste golfanlegg. Banen er designet av svenske Jan Sederholm.

Se baneguiden

Bli medlem av Larvik GK!

Larvik Golfklubb har en av Norges beste baner her på Fritzøe Gård i Larvik. Larvik Golfbane ble utpekt som Norges beste golfanlegg av bladet Kapital i 2010. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet. Hos oss kan du være medlem med eller uten spillerett på 18-hullsbanen. Les mer

Våre hullsponsorer