Logg inn

larvikgolf

Hjem / Klubben / Barn, junior & elite / Junior Tour
A+ R A-

Junior Tour

Fokus for Junior Tour er lokal rekruttering til turneringsspill på tvers av klubbene, ivaretakelse og utvikling av juniorer. Junior Tour er åpne klubbturneringer for juniorene i klubben, naboklubbene og turneringsområdet.

 

Junior Tour spilles i hver region (RKS turneringsområde). Larvik tilhører RKS Sør-Østlandet som omfatter Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Terminlisten koordineres av RKS-klubbene. Junior Tour er ett av turneringstilbudene i trinn 1-3 i aldersrelatert trening forankret i NGFs Sportslige plan.

 

Det legges opp til et miljø rundt Junior Tour som i hovedsak er mestringsorientert, hvor det legges større vekt på spillernes utvikling enn konkrete resultater. Erfaring tilsier at den beste måten å utvikle spillere på er å la dem konkurrere lokalt. 

 

Målsetting

Økt andel barn og unge i klubbene og økt andel juniorer som konkurrerer i turneringsspill på alle nivåer er ett av målene i golf-Norges virksomhetsplan for perioden 2014-2017.

 

Retningslinjer for 2014

NGF har utarbeidet turneringsbestemmelser for ”Junior Tour” slik at alle turneringene spilles etter samme lest, uavhengig av hvor i landet de spilles. Dette gjør det forutsigbart for spillerne og for arrangørene. For 2014 planlegges ca. 8-10 Junior Tour i hvert turneringsområde.
Turneringene er åpne for spillere fra andre turneringsområder dersom det er ledig plass i startfeltet.
  • Utvalgte turneringer i turneringsområdene er kvalifisering til Junior Tour 1. div. Øst og de beste spillerne i klasse 1 får delta på Junior Tour 1. div. Øst.
  • En slik turneringsramme som Junior Tour innebærer en lokal utvikling av spillere gjennom konkurranse, der alle klubber står fritt til å arrangere basert på egen spillergruppe. I de fleste idretter presenteres en terminliste for spillerne tidlig i sesongen, samtidig som treneren informerer om hvilke turneringer den enkelte bør delta i, og hvor treneren er med for å følge spillere i konkurranse. Derfor er det viktig å bruke de lokale terminlistene aktivt i treningen slik at både trener og spiller får et forhold til konkurranse i egen klubb og i naboklubber.
 
Turneringene er åpne for alle mellom 6 og 19 år. Oftest, men ikke alltid, må man ha minimum klubbhandicap 54 eller bedre som spillenivå.

Det er en forutsetning at man er medlem av golfklubben for å kunne melde seg på. Juniorkomiteen ordner etter beste evne med samkjøring til turneringene. Vi anbefaler virkelig disse turneringene som en gøy måte for barn og ungdom å få prøve seg i konkurranse. 

 

For de yngste gjelder idrettens barnebestemmelser mht. rangering og premiering.

 

Fra Junior Tour kan man kvale seg videre til Junior Tour 1. divisjon.

 

Junior Tour 2014 turneringsbestemmelser

 

Terminlisten 2014

Alle Junior Tour i hvert turneringsområdethar egne oppsett i GolfBox. Sør-østlandet finner du - her

 

Junior Tour spilles på Larvik søndag 28. september 2014. Les mer - her.

Sist endret tirsdag 29. april 2014 08:05

Del artikkelen med andre!

FacebookTwitter