Logg inn

larvikgolf

Hjem / Klubben / Barn, junior & elite / Junior Tour
A+ R A-

Regional Junior Tour

Fokus for alle regionale aktiviteter og konkurranser for barn, ungdom og juniorer er rekruttering - ivaretakelse og utvikling, uavhengig av kjønn, alder nivå og ambisjoner, fra nybegynneren til elitespilleren.

 

Regionale aktivititer/konkurranser/turneringer utvikles og koordineres av regionene (gjennom RKS) og målet er å skape et bredt tilbud for alle kategorier spillere.

Erfaring tilsier at den beste måten å utvikle spillere på er å la dem konkurrere lokalt.

 

Regional Junior Tour er lokal rekruttering til turneringsspill på tvers av klubbene, ivaretakelse og utvikling av juniorer. Junior Tour er åpne klubbturneringer for juniorene i klubben, naboklubbene og turneringsområdet.

 

Junior Tour spilles i hver region (RKS turneringsområde). Larvik tilhører RKS Sør-Østlandet som omfatter Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Terminlisten koordineres av RKS-klubbene. Junior Tour er ett av turneringstilbudene i trinn 1-3 i aldersrelatert trening forankret i NGFs Sportslige plan.

 

Det legges opp til et miljø rundt Regional Junior Tour som i hovedsak er mestringsorientert, hvor det legges større vekt på spillernes utvikling enn konkrete resultater. Erfaring tilsier at den beste måten å utvikle spillere på er å la dem konkurrere lokalt. 

 

En turneringsramme som Regional Junior Tour innebærer en lokal utvikling av spillere gjennom konkurranse, der alle klubber står fritt til å arrangere basert egen spillergruppe. I de fleste idretter presenteres en terminliste for spillerne tidlig i sesongen, samtidig som treneren informerer om hvilke turneringer den enkelte bør delta i, og hvor treneren er med for å følge spillere i konkurranse. Derfor er det viktig å bruke de lokale terminlistene aktivt i treningen slik at både trener og spiller får et forhold til konkurranse i egen klubb og i naboklubber.

 
Turneringene er åpne for alle mellom 6 og 19 år. Oftest, men ikke alltid, må man ha minimum klubbhandicap 54 eller bedre som spillenivå.

Det er en forutsetning at man er medlem av golfklubben for å kunne melde seg på. Juniorkomiteen ordner etter beste evne med samkjøring til turneringene. Vi anbefaler virkelig disse turneringene som en gøy måte for barn og ungdom å få prøve seg i konkurranse. 

 

For de yngste gjelder idrettens barnebestemmelser mht. rangering og premiering.

 

Terminlisten 2015

Alle Junior Tour i hvert turneringsområdet har egne oppsett i GolfBox. Sør-Østlandet finner du - her

 

Junior Tour spilles på Larvik søndag 27. september 2015. Les mer om fjorårets finale - her.

Sist endret lørdag 25. april 2015 09:04

Del artikkelen med andre!

FacebookTwitter