Logg inn

larvikgolf

Hjem / Nyheter / Larvik Golfklubb / Handicaprevisjon gjennomført
A+ R A-

Handicaprevisjon gjennomført

Årsrevisjonen av medlemmers handicap er nå godkjent av klubbens handicapkomitè.

 

Ved årsrevisjonen ser komiteen på hvert enkelt medlems - de som har Larvik GK som hjemmeklubb - scorearkiv i GolfBox, og gjør en beregning og eventuell handicapjustering. Etter beregningen kan en spiller få et nytt justert handicap eller bli stående med det samme handicap som ved sesongslutt 2017. Avhengig av hvor mange handicaptellende runder man har registrert i GolfBox får man enten et EGA handicap eller et EGA turneringshandicap.

 

En handicaprevisjon er en ”skjønnsmessig justering” av handicap for spillere i handicapkategori 1-5 (+5 – 36), basert på spillerens registrerte runder. En handicaprevisjon skal gjøres for enkeltspillere, grupper av spillere eller alle medlemmer som har Larvik Golfklubb som sin hjemmeklubb (unntatt spillere i handicapkategori 6), minst én gang per år og da helst etter avsluttet sesong med en ”årsrevisjon”. Handicapkomiteen kan også foreta en revisjon gjennom sesongen på grunnlag av registrerte handicaptellende runder.

 

Basert på minimum åtte scorer over de siste 12/24 mnd. beregnes etter 2017-sesongen et handicapintervall man justerer EGA handicap i forhold til. I tidligere årsrevisjoner (tom 2015) ble handicapet justerte i forhold til medianen. Spillerens tellende runder for året omregnes til handicapintervallet spilleren med høyest statistisk sannsynlighet bør være innenfor for å ha oppnådd det antall Stableford-poeng som er registrert. Hvis den aktuelle spillerens handicap er utenfor dette området, blir handicapet justert mot intervallet, men med enkelte begrensninger.

Eksempel - En spiller med handicap 15,3 har i 2017 registrert 10 tellende score med Stableford-poeng mellom 21 og 29. Disse er beregnet ved hjelp av GolfBox etter bestemmelsene i EGA Handicap System til et handicapområde mellom 17,0 og 21,2. Når spillerens handicap er under den nedre grensen, justeres han med to slag opp til handicap 17,3.

 

Selve årsrevisjonen er gjennomført og godkjent av klubbens handicapkomité. Alle medlemmer får beskjed om resultatet av årsrevisjonen for sitt handicap i GolfBox. De som har valgt å få meldinger fra GolfBox på e-post, har mottatt en e-post om årsrevisjonen. Det er kun runder registrert og godkjent av markør i GolfBox som blir tatt med i revisjonen. 

 
21 medlemmer har fått satt handicapet opp med 1, 2 eller 3 poeng fordi de registrerte rundene viser at handicapet er for lavt. Tilvarende etter 2016 var 31 medlemmer. 1 medlem har fått satt handicapet ned med 1 fordi de registrerte rundene viser at handicapet er for høyt. 
286 medlemmer har kun registert tre eller færre runder gjennom sesongen. Disse vil ikke få et såkalt EGA turneringshandicap, men EGA Handicap fordi de ikke har registrert minst fire handicaptellende runder i 2017. Dette vil for de fleste ikke ha noen praktisk betydning da de ikke spiller turneringer hvor det er krav til EGA turneringshandicap. Du som har mistet ditt EGA turneringshandicap får det automatisk tilbake når du har registrert tre handicaptellende runder i 2018.

Revisjonen viser at det i tillegg til turneringsspill er viktig å registrere handicaptellende selskapsrunder for å få et så riktig spillehandicap som mulig. Det er også viktig å registrere flest mulig runder, både i buffersonen og under. Disse kan være utslagsgivende ved neste revisjon. Faktisk kan også runder under buffersonen ha en positiv innvirkning på neste års handicap.

 

Hvis du har spørsmål om revisjonen kontakter du handicapkomiteen.

Revisjonen er gjennomført etter de nye handicapbstemmelser fra 1. januar 2016 som er fastsatt av det euopeiske golfforbundet (EGA). Du finner mer informasjon om EGA Handicap System på NGFs hjemmesider.

 

Lykke til med golfen i 2018!

Husk å registrere flere selskapsrunder når sesongen starter :-)

Fra 2020 kommer det omfattende endringer i handicapbestemmelsene. Det anbefales på det sterkeste å spille og registrere flest mulig runder før 2020 da beregningene ved fastsettelse av handicap vil bli vesentlig endret. Og - registrer helst score hull for hull, ikke kun antall Stablefordpoeng. Mer info om det nye handicapsystemet vil komme senere.

 

Og husk at de tidligere mottatte golfkortet og Gobex-kortet også skal benyttes i 2018 - ikke kast de når du rydder opp i golfbag'en.

Sist endret mandag 15. januar 2018 16:03
Login to post comments

Del artikkelen med andre!

FacebookTwitter

Våre hullsponsorer